x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alison Ernst şi pantoful care a ţintit-o pe Hillary Clinton

Alison Ernst şi pantoful care a ţintit-o pe Hillary Clinton

12 Apr 2014   •   19:29
Alison Ernst şi pantoful care a ţintit-o pe Hillary Clinton

Poliţia din Las Vegas a eliberat-o pe femeia care a aruncat cu un pantof în direcţia fostului secretar de stat al SUA, Hillary Clinton, în timp ce fosta primă doamnă pronunţa un discurs, au informat mass media locale, citate sâmbătă de EFE.

Femeia, Alison Ernst, în vârstă de 36 de ani, este acuzată de tulburarea ordinii publice şi trebuie să se prezinte la tribunal la 24 iunie, potrivit cotidianului 'Las Vegas Review-Journal', care citează biroul procurorului districtual.

Ernst a fost eliberată vineri din centrul de detenţie din comitatul Clark, unde a fost dusă după incidentul de joi noapte, când s-a apropiat de scena pe care se afla dna Clinton şi a aruncat în direcţia ei cu o gheată de fotbal. Imediat după aceea, Ernst a fost scoasă din sală de agenţi ai Secret Service, responsabili cu securitatea dnei Clinton.

Deocamdată nu se ştie ce a determinat-o pe femeie să recurgă la acest gest. Postul de televiziune Fox News a transmis că o explicaţie s-ar putea afla în hârtiile pe care Ernst le-a aruncat în sus imediat după ce a aruncat gheata şi care, potrivit unor ziarişti prezenţi la eveniment, erau o copie a unui document confidenţial din 1967 al Departamentului Apărării. Documentul s-ar referi la operaţiunea 'Cynthia', din Bolivia, o manevră a armatei boliviene pentru a-l captura pe revoluţionarul argentiniano-cubanez Ernesto 'Che' Guevara, care a fost în cele din urmă arestat la 8 octombrie 1967 şi asasinat o zi mai târziu de un sergent bolivian. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: hillary clinton Alison Ernst