x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alternative turistice la Egipt: Turcia, Insulele Canare, Mauriţius, Republica Dominicană

Alternative turistice la Egipt: Turcia, Insulele Canare, Mauriţius, Republica Dominicană

de Marina Constantinoiu    |    03 Feb 2011   •   19:20

Ieşirea, pentru moment, cel puţin, a Egiptului şi a Tunisiei de pe lista atracţiilor turistice, forţează turiştii europeni să-şi caute alternative. Operatorii în turism au creat deja Planul B: Insulele Canare, Marocul, Turcia, Mauriţius sau Republica Dominicană revin în forţă pe lista preferinţelor, comentează France Presse.

După episodul cu vulcanul islandez care a erupt, bulversând puternic zborurile la nivel european, dar şi după valul de gripă AH1N1, evenimentele din Thailanda sau criza economică, tour-operatorii sperau ca 2011 să fie un an de revenire. Dar evenimentele din Tunisia şi din Egipt, care vizează regimurile la putere, au provocat o suspendare a călătoriilor către aceste două destinaţii turistice, într-un sezon de vârf pentru cele două ţări, tăind din rădăcină speranţele într-un an turistic mai calm şi mai profitabil.

Tour-operatorul britanic TUI Travel, numărul unu în turismul european, a avertizat, joi, că evenimentele din Tunisia şi din Egipt ar putea afecta rezultatele sale cu până la 35 de milioane de euro.

De la Moscova, la Paris, via Berlin, tour-operatorii şi agenţiile de voiaj se străduiesc, încă de la începutul tulburărilor din cele două ţări, să reorganizeze destinaţiile, regrupând zboruri, rezervând capacităţi hoteliere suplimentare, fără a vorbi despre transferuri de clienţi care trebuie asiguraţi şi alte excursii care trebuie programate.

Pentru a înlocui Tunisia, pe care Florian Vighier, patron al tour-operatorului francez Marmara îl califică drept "cel mai bun raport calitate-preţ din lume”, agenţii de voiaj propun Insulele Canare, care ar trebui să fie solicitate la maximum în februarie şi chiar martie.

În Germania, grupul TUI a decis să mărească cu 40.000 numărul de locuri pentru zborurile către Canare, prima destinaţie hibernală pentru germani. Marocul, foarte apreciat de francezi, va beneficia şi el de plecările intempestive ale turiştilor din Tunisia. La fel şi Balearele, care oferă preţuri foarte atractive.

Şi Turcia, în special staţiunea Antalya, o să atragă germani sau olandezi, apreciază specialiştii citaţi de AFP. "În special în ultimele trei zile a început să crească numărul de rezervări pentru februarie şi martie”, a declarat directoarea de vânzări a Lara Barut Hotel din Antalya. În mod normal, februarie şi martie sunt luni proaste acolo.

Egiptul, cea mai scumpă destinaţie în această perioadă, este înlocuit acum de insule sau ţări mai îndepărtate:”Francezii sunt gata să plătească un preţ puţin mai mare pentru a-şi duce familiile în perioada prevăzută pentru concediu, în februarie”, explică un operator în turism.

Republica Dominicană, Mauriţius, Maldivele, Thailanda sau India vor primi mulţi ruşi, care au constituit cel mai mare contingent de turişti din Egipt, cu 2,8 de persoane, anul trecut, majoritatea distrându-se la Marea Roşie.

×