x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amanunte despre prima catastrofa cu uriasul avion militar A 400 M

Amanunte despre prima catastrofa cu uriasul avion militar A 400 M

de Dan Constantin    |    09 Mai 2015   •   20:26
 Amanunte despre prima catastrofa cu uriasul avion militar A 400 M

Incep sa apara amanunte despre catastrofa avionului militar cargo cazut in apropierea aeroportului din Sevilla.

Cotidianul El Pais precizeaza ca aparatul era un Airbus 400 M, aflat in probe.La Sevilla se afla cea mai mare fabrica specializata in aeronautica militara a companiei Airbus Industries.

Avionul A 400 M este cel mai mare avion militar de transport aflat in productie curenta, fiind dotat cu patru motoare cu elice. Programul a demarat in 2003 si primul aparat a fost livrat in 2013.

Aparatul distrus in catastrofa facea parte dintr-un lot destinat fortelor aeriene ale Turciei, precizeaza sursa ciatata.
Avionul a decolat de pe pista fabricii si a raportat dupa cateva minute turnului de control aparitia unor probleme tehnice. Aparatul a acrosat un stalp de electricitate cand se apropia de sol pentru o aterizare de urgenta ceea ce a amplificat distrugerile.

In catastrofa au murit patru oameni, toti spanioli.

Programul de fabricatie al avionului militar de transport a 400 M este menit sa inlocuiasca aparatele de transport Hercules 130. Finantarea initiala , asigurata de 7 tari , a avut nivelul de 20 miliarde euro, suplimentat ulterior cu 11 miliarde.In prezent exista 174 de comenzi pentru aparatulA 400 M. El poate transporta 116 militari complet echipati de lupta sau doua transportoare blindate. in varianta de spital militar are o capacitate de 66 de targi.

Fabrica de la Sevilla este considerata cea mai performanta unitate de productie pentru avioane de transport militar din lume. Incidentul de sambata este primul eveniment grav care implica aparatul A 400 M.

×
Subiecte în articol: A 400 M