x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasada Statelor Unite de la Damasc, atacată de manifestanţi proguvernamentali

Ambasada Statelor Unite de la Damasc, atacată de manifestanţi proguvernamentali

de Marina Constantinoiu    |    11 Iul 2011   •   14:08

Manifestanti sirieni proguvernamentali au atacat, luni, sediul Ambasadei Statelor Unite din Damasc, provocand pagube materiale, au declarat martori oculari, citati de cotidianul francez Le Figaro.

Manifestantii au spart ferestre si desfasurat un drapel sirian pe cladirea ambasadei. Ei au mazgalit zidurile cladirii cu graffiti antiamericane, catalogandu-l pe ambasadorul american drept "caine', au precizat martorii oculari citati.

Protestatarii au manifestat contra deplasarii, joia trecuta, a ambasadorilor Statelor Unite si Frantei in orasul Hama, din centrul tarii, unde vineri a avut loc o mega-manifestatie de protest la adresa regimului politic al presedintelui Bashar al-Assad, la care au participat cel putin 450.000 de persoane.

Ambasadorii au fost convocati in weekendul trecut de Ministrul Afacerilor Externe, care i-a acuzat pe cei doi diplomati ca incearca sa aduca atingere stabilitatii tarii si de ingerinta in afacerile interne siriene.

Hama este un oras simbol pentru istoria siriana. In 1982, represiunea condusa de regimul politic al presedintelui Hafez al-Assad, tatal actualului presedinte, contra unei miscari populare conduse de fundamentalistii sunniti s-a soldat cu moartea a circa 20.000 de oameni.

×