x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul gunoaielor

Ambasadorul gunoaielor

24 Noi 2010   •   22:34

Autorităţile croate au declarat miercuri că l-au convocat pe ambasadorul Albaniei la Zagreb, pentru a-i cere explicaţii privind un important aflux de deşeuri în largul mai multor insule croate din sudul Adriaticii, provenind din Albania.

Potrivit autorităţilor croate citate de France Presse, ambasadorul Pellumb Qazimi a fost convocat la Ministerul croat de Externe pentru a i se prezenta "un raport privind poluarea maritimă”, în care se arată că "deşeurile proveneau în principal din Albania”. Zagrebul a cerut diplomatului albanez să furnizeze "o explicaţie urgentă privind modul în care resturile au ajuns din Albania în apele teritoriale ale Croaţiei, pentru a putea lua măsurile necesare şi a evita repetarea unor situaţii similare”, potrivit aceloraşi surse.

În ultimele zile, deşeuri de lemn şi plastic, a căror cantitate a fost estimată de autorităţile croate la zeci de tone, precum şi numeroase cadavre de animale au ajuns în largul peninsulei Peljesac şi al insulelor Korcula, Mljet şi Lastovo. Serviciile croate pentru situaţii de urgenţă au declarat că resturile au fost împinse de vânt până la litoralul croat.

×