x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul Italiei la Bucureşti apreciază progresele României

Ambasadorul Italiei la Bucureşti apreciază progresele României

21 Iul 2011   •   18:38

Ambasadorul italian la Bucuresti, Mario Cospito, a apreciat progresele inregistrate de Romania, confirmate prin Raportul CE si a sustinut pozitia ferma a autoritatilor romane referitoare la neconexarea Mecanismului de Cooperare si Verificare cu aderarea la spatiul Schengen, informeaza MJ. Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, s-a intalnit joi, cu ambasadorul Cospito, cei doi oficiali discutand despre Raportul privind progresele realizate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, publicat miercuri de catre Comisia Europeana si despre relatiile bilaterale dintre cele doua tari.

"Ambasadorul italian a apreciat progresele inregistrate de Romania, confirmate prin Raportul CE. Totodata, Mario Cospito a dat asiguri privind sprijinul Italiei, in special in balansarea discutiilor grupurilor ad-hoc ale Comisiei Europene, sustinand, in acelasi timp, pozitia ferma a Romaniei referitoare la neconexarea Mecanismului de Cooperare si Verificare cu aderarea tarii noastre la spatiul Schengen', informeaza Ministerul Justitiei, citat de Mediafax.

Raportul privind progresele inregistrate de justitia din Romania recomanda ca tara noastra sa dovedeasca un istoric de decizii de management in sistemul judiciar adoptate in mod transparent si obiectiv, inclusiv prin sistemul de promovare la ICCJ. Documentul solicita masuri pentru intrarea in vigoare a noului Cod Civil si cere Romaniei rezultate in anchetele vizand spalarea banilor si lege pentru confiscarea extinsa.

×