x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul rus în România se declară "parte vătămată"

Ambasadorul rus în România se declară "parte vătămată"

05 Noi 2008   •   00:00

Ambasadorul rus, Aleksandr Ciurilin, a declarat că Rusia nu încearcă să ascundă documente diplomatice din secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea, de interes pentru România, dar a precizat că MAE de la Moscova are peste 2 milioane de unităţi de arhivă care nu vor fi publicate niciodată, a relatat Mediafax.



"Veniţi şi studiaţi-le!", a adăugat ambasadorul, precizând că declaraţiile sale nu sunt făcute în calitate de şef al misiunii diplomatice a Rusiei, ci de "parte vătămată".

Ambasadorul a făcut aceste declaraţii miercuri, la Institutul Diplomatic Român, unde s-a desfăşurat masa rotundă cu tema "130 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Federaţia Rusă", la care au participat istorici români şi ruşi. El s-a referit la acest subiect în contextul în care istoricul Gheorghe Clivetti a deplâns absentţa documentelor româneşti şi ruseşti din perioada războiului pentru independenţă.

Ciurilin a făcut o serie de referiri la momente istorice controversate, iar la final a  repetat, furios: "Rusia a plătit, pentru eliberarea popoarelor din Balcani, în 1877-1878, o sută de mii de vieţi".
    

×
Subiecte în articol: externe