x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul Rusiei în România: Fiecare al doilea diplomat rus şi doi din trei angajaţi tehnici vor părăsi Bucureştiul

Ambasadorul Rusiei în România: Fiecare al doilea diplomat rus şi doi din trei angajaţi tehnici vor părăsi Bucureştiul

de Redacția Jurnalul    |    06 Iul 2023   •   16:45
Ambasadorul Rusiei în România: Fiecare al doilea diplomat rus şi doi din trei angajaţi tehnici vor părăsi Bucureştiul
Sursa foto: Serban Mihaila

Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a declarat, într-un interviu pentru Izvestia, că fiecare al doilea diplomat rus va părăsi România. Decizia a fost luată la cererea Ministerului Afacerilor Externe care a impus plecarea unui număr de 40 de angajați ai misiunii diplomatice ruse la București, împreună cu membrii de familie.

„Ca urmare a reducerii drastice a cotei personalului diplomatic şi tehnico-administrativ al ambasadei, fiecare al doilea diplomat rus şi doi din trei angajaţi tehnici vor părăsi Bucureştiul. Suntem nevoiți să suspendăm, fără perspectiva reluării în viitorul apropiat, activitatea Centrului Rus pentru Știință și Cultură, școala din cadrul Ambasadei și, de asemenea, să reducem la limită un număr de subunități administrative și tehnice. Cu toate acestea, credem că vom putea menține nucleul funcțional al misiunii diplomatice, datorită căruia vor fi asigurate servicii consulare pentru cetățenii ruși, se vor menţine contacte cu compatrioții și relaţiile culturale și umanitare, deși într-un volum semnificativ redus”, a declarat ambasadorul Rusiei la București potrivit G4 Media.

40 de angajați ai misiunii diplomatice ruse la București (11 diplomați și 29 de persoane din personalul tehnico-administrativ), împreună cu membrii lor de familie, au plecat sâmbătă din România, cu un zbor special civil efectuat de Rusia. Zborul a decolat după-amiază, cu o întârziere de aproximativ șase ore.

 

 

×