x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul Rusiei la Londra susţine că Marea Britanie are propriul stoc de agenţi neurotoxici "Novichok"

Ambasadorul Rusiei la Londra susţine că Marea Britanie are propriul stoc de agenţi neurotoxici "Novichok"

22 Mar 2018   •   16:55
Ambasadorul Rusiei la Londra susţine că Marea Britanie are propriul stoc de agenţi neurotoxici "Novichok"

Ambasadorul Rusiei la Londra susţine că Marea Britanie are propriul stoc de agenţi neurotoxici “Novichok”, scrie The Independent.

Într-o conferinţă de presă, Alexander Yakovenko a afirmat că lucrurile care s-au întâmplat la Salisbury au fost atât de complicate, încât este nevoie de un detectiv, precum Hercule Poirot, pentru a rezolva cazul.

Serghei Skripal şi fiica sa, Yulia Skripal, se află în stare critică, după ce s-au prăbuşit pe o bancă din Salisbury pe 4 martie. Marea Britanie acuză Rusia de otrăvirea fostului agent şi a fiicei sale, însă Rusia a negat orice implicare în eveniment.

“Nu avem nicio informaţie”, a spus Alexander Yakovenko.”Ancheta este clasificată. Nu ştim motivaţia guvernului britanic şi de aceea spunem: cazul acesta este atât de complicat, încât, să spunem, avem nevoia de înţelepciunea unei persoane precum Poirot pentru a investiga”.

Ambasadorul a mai afirmat că Rusia “nu se poate încrede în cuvintele Marii Britanii”, în contextul în care Marea Britanie are “un record negativ de violare a legilor internaţionale şi de înşelare a comunităţii internaţionale”.

“Istoria arată că declaraţiile Marii Britanii trebuie verificate. Cerem transparenţă integrală a anchetei şi cooperare totală cu Rusia”, a mai adăugat acesta.

×