x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ameninţarea Turciei: “Vom suprima Twitter!”

Ameninţarea Turciei: “Vom suprima Twitter!”

20 Mar 2014   •   20:07
Ameninţarea Turciei: “Vom suprima Twitter!”

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan (foto), a ameninţat azi că va interzice Twitter după ce pe reţelele sociale au fost publicate înregistrări ale unor convorbiri telefonice care îl plasează direct într-un scandal de corupţie, relatează AFP.

'Vom suprima Twitter. Nu-mi pasă de ceea ce va spune comunitatea internaţională', a afirmat premierul turc în faţa a mii de susţinători, în cursul unei adunări electorale, cu opt zile înainte de scrutinul municipal din 30 martie. 'Vor vedea atunci forţa Turciei', a adăugat el. 

La începutul acestei luni, şeful guvernului islamo-conservator a ameninţat deja cu interzicerea YouTube şi Facebook. 'Suntem hotărâţi să nu lăsăm ca poporul turc să fie sclavul YouTube şi Facebook', a declarat el în cursul unui interviu televizat, precizând că vor fi luate măsurile necesare.

De la mijlocul lunii decembrie, premierul, care conduce Turcia din 2002, este implicat într-un scandal de corupţie şi zeci dintre apropiaţii săi au fost inculpaţi. 

Înregistrările, pe care şeful guvernului le-a calificat mai întâi ca fiind 'montaje' după care a recunoscut unele din ele, a provocat critici dure din partea opoziţiei şi mai multe manifestaţii au avut loc în marile oraşe ale ţării pentru a cere demisia sa. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: turcia tiwtter erdogan cenzura