x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ameninţări cu un posibil masacru într-un oraş olandez; toate şcolile au fost închise!

Ameninţări cu un posibil masacru într-un oraş olandez; toate şcolile au fost închise!

de Agerpres    |    22 Apr 2013   •   10:37
Ameninţări cu un posibil masacru într-un oraş olandez; toate şcolile au fost închise!

Şcolile generale din Leiden, un oraş universitar din Olanda, vor rămâne închise luni după ce poliţia a intrat în posesia unor informaţii potrivit cărora s-ar pregăti un posibil carnagiu într-una din instituţiile de învăţământ, relatează AFP şi Inquirer News.

“Poliţia a obţinut unele informaţii din care rezultă că ar putea avea loc un tir cu arme de foc într-una din şcoli”, se afirmă într-un comunicat al forţelor de ordine, în care se menţionează că din cauza gravităţii ameninţării s-a decis ca şcolile să rămână închise.

O ameninţare cu un posibil masacru a fost postată pe un site internet local, dar poliţia nu ştie încă cine este autorul ameninţării şi care dintre şcoli este vizată.
Elevilor şi părinţilor le-a fost recomandat să rămână în casele lor. În total, în Leiden se află 22 de şcoli generale, dintre care unele internaţionale, la care învaţă tineri între 12 şi 16 ani. Totodată, oraşul, situată la nord-est de Haga, găzduieşte şi cea mai veche universitate din ţară.

În aprilie 2011, şase persoane au murit şi zece au fost rănite de un individ înarmat cu o armă semiautomată, care a deschis focul într-un centru comercial din Alphen aan de Rijn.

×
Subiecte în articol: amenintari masacru oras olandez scoala