x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanii dezbat - Ben Laden umblă cu barba vopsită?

Americanii dezbat - Ben Laden umblă cu barba vopsită?

de Irina Cristea    |    11 Sep 2007   •   00:00

Barba lui Ossama ben Laden a devenit temă de dezbatere in Senatul american şi printre experţii din serviciile de informaţii. Asta după ce in două inregistrări difuzate in ultimele cinci zile firele ei incălcite şi cărunte au devenit negre şi sensibil mai scurte.



Barba lui Ossama ben Laden a devenit temă de dezbatere in Senatul american şi printre experţii din serviciile de informaţii. Asta după ce in două inregistrări difuzate in ultimele cinci zile firele ei incălcite şi cărunte au devenit negre şi sensibil mai scurte, relatează AFP.


FREZAT. "S-a tuns? S-a vopsit? O fi barba lui? O fi vreun semnal către membrii Al-Qaeda?" sunt doar căteva dintre intrebările pe care şi le pun specialiştii din comunitatea americană de informaţii.

Directorul Serviciilor de Informaţii, Michael McConnell, a trebuit chiar să răspundă in faţa senatului la o intrebare pe această temă. "Pentru moment, nu credem că acesta este un semnal. El a mai apărut astfel, ca şi Zawahiri (numărul doi in ierarhia al-Qaeda), fără o legătură intre aceste casete sau comunicate şi un eveniment anume", a declarat McConnell, luănd in calcul şi varianta că barba lui ben Laden ar putea fi falsă. "Intrebarea este dacă intr-adevăr este o barbă adevărată, pentru că ultima oară cănd a apărut era foarte diferită", a adăugat McConnell. "De fapt, nu avem nici un indiciu dacă este vopsită, tunsă sau naturală, dar incercăm să verificăm acest lucru. Considerăm că nu este vorba despre un mesaj specific", a mai spus el.


×
Subiecte în articol: externe