x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanii distrug două rachete anti-navă ale rebelilor Houthi 

Americanii distrug două rachete anti-navă ale rebelilor Houthi 

de Redacția Jurnalul    |    24 Ian 2024   •   10:30
Americanii distrug două rachete anti-navă ale rebelilor Houthi 
Sursa foto: Hepta

Armata americană a efectuat miercuri dimineață mai multe atacuri în Yemen, distrugând două rachete anti-navă Houthi care erau îndreptate spre Marea Roșie și se pregăteau de lansare, a anunțat armata americană într-un comunicat.

Atacurile americane, care au avut loc în jurul orei 2.30, sunt cele mai recente împotriva grupării susținute de Iran din cauza faptului că vizează transportul maritim la Marea Roșie și au urmat unei runde mai mari de lovituri cu o zi mai devreme, potrivit Reuters.

Houthi, care controlează cele mai populate zone din Yemen, a declarat că atacurile lor sunt în semn de solidaritate cu palestinienii, în timp ce Israelul lovește Gaza.

Atacurile au perturbat transportul maritim global și au adâncit îngrijorarea că efectele războiului dintre Israel și Hamas ar putea destabiliza Orientul Mijlociu.

"Forțele americane au identificat rachetele în zonele controlate de Houthi în Yemen și au stabilit că acestea reprezintă o amenințare iminentă la adresa navelor comerciale și a navelor marinei americane din regiune", a declarat Comandamentul central al armatei americane într-un comunicat.

"Forțele americane au lovit și distrus ulterior rachetele în legitimă apărare".

De când Statele Unite au început să atace siturile militare houthi din Yemen, la 11 ianuarie, Pentagonul afirmă că a distrus sau degradat peste 25 de instalații de lansare și desfășurare a rachetelor și peste 20 de rachete.

Acesta spune că a lovit, de asemenea, drone, radare de coastă și capacități de supraveghere aeriană Houthi, precum și zone de depozitare a armelor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: houthi yemen