x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanii împun restricții privind acordarea azilului la granița dintre SUA și Mexic

Americanii împun restricții privind acordarea azilului la granița dintre SUA și Mexic

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2024   •   10:30
Americanii împun restricții privind acordarea azilului la granița dintre SUA și Mexic
Sursa foto: Hepta

Președintele american, Joe Biden, a instituit marți o interdicție majoră privind azilul în cazul migranților prinși în timp ce trec ilegal granița dintre SUA și Mexic. Măsura a fost anunțată în perioada premergătoare alegerilor din noiembrie din SUA.

Migranții prinși traversând ilegal ar putea fi deportați rapid sau returnați înapoi în Mexic în temeiul măsurii, care intra în vigoare miercuri, potrivit Reuters. Sunt excepții pentru copiii neînsoțiți, persoanele care se confruntă cu amenințări grave medicale sau de securitate și pentru victimele traficului, a declarat Departamentul pentru Securitate Internă al SUA.

Biden și-a înăsprit abordarea față de securitatea frontierei, deoarece imigrația a devenit o problemă de top pentru americani în perioada premergătoare alegerilor din 5 noiembrie. Joe Biden se va confrunta cu republicanul Donald Trump, care a făcut din atitudinea dura față de imigrație un element central al campaniei sale.

În 2021, atunci când a preluat mandatul, Biden a promis să renunțe la unele dintre măsurile restrictive privind omigrația impuse de Donald Trump. Ulterior, America s-a confruntat cu un nivel record de migranți ilegali ceea ce a stârnit numeroase dezbateri încinse între americani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: restricţii azil granita sua mexic