x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanii sărbătoresc Ziua Independenţei

Americanii sărbătoresc Ziua Independenţei

04 Iul 2011   •   06:40
Americanii sărbătoresc Ziua Independenţei

La 4 iulie 1776, Congresul Continental proclama independenta celor 13 colonii britanice din Lumea Noua. Astazi, Statele Unite ale Americii sarbatoresc adoptarea oficiala de catre Congresul Continental de la Philadelphia a Declaratiei de Independenta, filosofia politica pe care s-au intemeiat Statele Unite: libertatea cuvantului, a religiei si respectul pentru drepturile fundamentale ale fiecarei persoane.

Ziua Independentei a fost sarbatorita pentru prima data oficial in statul Massachussetts, in anul 1781, iar familiile de americani sarbatoresc acest eveniment important in toate colturile lumii.
Traditiile legate de 4 iulie s-au pastrat inca din perioada in care colonistii au celebrat proclamarea si dobandirea independentei printr-o serbare cu artificii, muzica si mancare servita in aer liber.

Potrivit politisite.com, astazi, prima familie a Statelor Unite ale Americii sarbatoreste ziua de 4 iulie la Casa Alba, la South Lawn, pentru a onora trupele americane alaturi de familiile acestora cu un barbeque, concert si un adevarat spectacol de focuri de artificii.

Presedintele Barack Obama va tine un discurs cu aceasta ocazie si va putea fi urmarit in direct pe site-ul oficial al Casei Albe, www.WhiteHouse.gov/live.

×