x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasador rus: SUA încearcă să inflameze criza ucraineană cu afirmații de crime împotriva umanității

Ambasador rus: SUA încearcă să inflameze criza ucraineană cu afirmații de crime împotriva umanității

de Redacția Jurnalul    |    19 Feb 2023   •   17:00
Ambasador rus: SUA încearcă să inflameze criza ucraineană cu afirmații de crime împotriva umanității
Sursa foto: Agerpres

Washingtonul încearcă să demonizeze Moscova și să alimenteze criza din Ucraina cu acuzații de crime rusești împotriva umanității, a declarat duminică ambasadorul Rusiei în Statele Unite, transmite Reuters.

„Considerăm că astfel de insinuări sunt o încercare fără precedent de a demoniza Rusia în cadrul războiului hibrid declanșat împotriva noastră”, a declarat ambasadorul Anatoli Antonov într-o declarație pe platforma Telegram a ambasadei ruse.

„Nu există nicio îndoială că scopul unor astfel de atacuri din partea Washingtonului este de a-și justifica propriile acțiuni pentru a alimenta criza ucraineană”, a adăugat acesta.

Rusia a comis „crime împotriva umanității” în timpul invaziei sale de aproape un an în Ucraina, a declarat sâmbătă vicepreședintele Kamala Harris.

Organizațiile susținute de Agenția americană pentru Dezvoltare Internațională au documentat peste 30.000 de incidente de crime de război de la invazie, potrivit guvernului american.

O comisia de anchetă susținută de ONU a anunțat că a identificat crime de război, dar nu a ajuns încă la concluzia că acestea reprezintă crime împotriva umanității.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Anatoli Antonov criza ucraineana