x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anchetă care vizează achiziţia AdMob de către Google

Anchetă care vizează achiziţia AdMob de către Google

24 Dec 2009   •   00:00

Comisia federală americană pentru comerţ (FTC), care asigură respectarea legilor concurenţei, a deschis o anchetă asupra modalităţii în care gigantul informatic Google a achiziţionat compania AdMob, specializată în publicitate pe telefoanele mobile, se precizează într-un comunicat de miercuri emis de Google, transmite AFP.



Compania Google a primit o "a doua solicitare" de a pune la dispoziţia comisiei informaţii cu privire la tranzacţia de cumpărare a companiei AdMob pentru suma de 750 de milioane de dolari, tranzacţie anunţată la începutul lunii noiembrie, a anunţat Paul Feng, un reprezentant al Google. "Aşa cum am spus şi atunci când am anunţat această tranzacţie, noi considerăm că nu există nici un fel de probleme privind încălcarea regulamentelor concurenţiale pentru că sectorul publicităţii pe telefoane mobile cunoaşte o creştere foarte rapidă şi este extrem de concurenţial, existând zeci de reţele. Acestea fiind spuse, suntem conştienţi că una dintre consecinţele succesului de care se bucură Google este că vom fi mai atent supravegheaţi de autorităţi", a declarat reprezentantul companiei americane, citat de Agerpres.

Compania AdMob, înfiinţată în anul 2006 şi finanţată de mai multe fonduri de investiţii specializate în înalta tehnologie, se prezintă drept "cea mai mare piaţă de publicitate pe telefonul mobil din lume". Această companie are sediul principal la San Mateo (California) şi a deschis birouri la Londra şi Singapore.

×
Subiecte în articol: externe