x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anders Fogh Rasmussen vrea să retragă KFOR din Kosovo

Anders Fogh Rasmussen vrea să retragă KFOR din Kosovo

04 Aug 2009   •   00:00

Secretarul general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, Anders Fogh Rasmussen, şi-a exprimat luni speranţa că, până la sfârşitul mandatului său, misiunea KFOR din Kosovo va fi redusă la o mică forţă de reacţie rapidă sau va fi retrasă în totalitate, relatează marţi Tanjug.



La prima sa conferinţă de presă în calitate de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice, Fogh Rasmussen a subliniat că retragerea nu trebuie grăbită, însă crede că în viitorul previzibil condiţiile vor fi optime pentru retragerea cu succes a KFOR.

"Vreau să adaug, în ce priveşte Balcanii, dar şi într-un sens mai larg comunitatea euro-atlantică, că sunt dedicat principiului NATO al uşilor deschise. Calitatea de membru nu este un privilegiu, trebuie doar ca ţările aspirante să îndeplinească condiţiile de aderare. Lărgirea NATO a demonstrat deja puterea organizaţiei de a răspândi stabilitatea şi de a promova reformele. Mă aştept ca extinderea să continue pe parcursul mandatului meu", şi-a nuanţat poziţia noul şef al NATO.

×
Subiecte în articol: externe