x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Andreas Lubitz: Toată lumea îmi va cunoaşte numele şi îşi va aminti de mine. Iată mărturia fostei iubite a copilotului Germanwings

Andreas Lubitz: Toată lumea îmi va cunoaşte numele şi îşi va aminti de mine. Iată mărturia fostei iubite a copilotului Germanwings

de Marina Constantinoiu    |    Istvan Deak    |    28 Mar 2015   •   09:58
Andreas Lubitz: Toată lumea îmi va cunoaşte numele şi îşi va aminti de mine. Iată mărturia fostei iubite a copilotului Germanwings

 “Într-o bună zi, o să fac ceva care va schimba întreg sistemul”. Sunt cuvinte rostite de copilotul Andreas Lubitz, cel care a provocat prăbuşirea avionului Germanwings în Alpii francezi, soldată cu moartea a 150 de persoane.

De data aceasta, ele sunt dezvăluite de Maria W., o stewardesă în vârstă de 26 de ani, prezentată drept fosta iubită a lui Andreas Lubitz, în ediţia de sâmbătă a cotidianului german Bild.

Aceasta afirmă că atunci când a aflat despre prăbuşirea avionului, o frază rostită de copilot i-a revenit în memorie: ”Într-o bună zi, o să fac ceva care va schimba întreg sistemul, şi toată lumea îmi va cunoaşte numele şi îşi va aminti de mine”, ar fi spus acesta.

“Se trezea noaptea şi striga:’Picăm!’”

Potrivit Bild, tânăra, care se declară “foarte şocată”, a zburat cinci luni anul trecut cu Andreas Lubitz, curse europene, dar relaţia lor, care a durat pe perioada în care cei doi au lucrat împreună, nu a fost niciodată oficială. Ea a afirmă că el a comis acest act pentru că a înţeles că, din cauza problemelor sale de sănătate, marele său vis de a avea un loc de muncă la Lufthansa (Germanwings fiind filiala low cost a acestei companii aeriene) în calitate de căpitan şi de pilot de lung curier era practic imposibil”, afirmă aceasta.

S-au despărţit, pentru că era evident că el avea o problemă

Tânăra explică faptul că s-a despărţit de Andreas Lubitz “pentru că devenea din ce în ce mai clar că avea o problemă. În timpul discuţiilor pe care le aveau, claca şi începea să ţipe. Noaptea, se trezea şi striga ‚Cădem!’”, având coşmaruri oribile. “Vorbeam foarte mult despre muncă, şi atunci devenea altcineva, se enerva în legătură cu condiţiile de muncă. Nu erau suficienţi bani, avea teamă de contractul de muncă, erau prea multe presiuni”, afirmă aceasta, potrivit Bild.

“Era capabil să le ascundă altora ceea ce se petrecea cu adevărat în sinea lui”

“Ştia să ascundă de alţii ceea ce se petrecea cu adevărat în sinea lui”, spune fosta iubită, explicând faptul că “nu vorbea mult despre maladia sa, doar că urma un tratament psihiatric din cauza acesteia”.

Ea vorbeşte despre un bărbat “drăguţ şi deschis”, în timpul zborurilor, “foarte dulce” în privat şi despre “cineva care avea nevoie de iubire”.

Parchetul din Dusseldorf a anunţat vineri că Andreas Lubitz a ascuns faptul că făcea obiectul unui concediu medical în ziua accidentului.

Ipoteza cea mai vehiculată în privinţa tragediei aviatice este tocmai aceea a tulburărilor psihiatrice ale copilotului.

Puzzle morbid

Airbus-ul A320 al Germanwings, care făcea legătura între Barcelona şi Dusseldorf, s-a prăbuşit marţi în Alpii francezi, ucigând toate cele 150 de persoane care se aflau la bord, printre care şi Andreas Lubitz.

Investigatorii francezi de la locul accidentului au anunţat că au găsit până în prezent între 400 şi 600 de bucăţi din trupurile neînsufleţite ale victimelor la locul accidentului, dar niciun trup întreg. Patrick Touron, şeful unităţii responsabile cu căutările, a precizat că au fost trimise spre analiză inclusiv bucăţi mici, păr, dinţi. De altfel, s-a anunţat că rudele victimelor au fost chemate pentru a oferi probe ADN care să fie confruntate cu rămăşiţe pământeşti de la faţa locului, în încercarea de a identifica victimele.

Furia fratelui unei victime

Claude Driessens, fratele unui bărbat care a decedat în urma acestei tragedii, a vorbit despre “furia” pe care o resimte faţă de procedurile companiei aviatice Germanwings, care, spune el, l-a lăsat “orfan”.

“Nu pot să înţeleg cum o companie responsabilă ar putea să lase un depresiv să piloteze un avion – pentru că acest tânăr trebuie să o recunoaştem, asta a fost. Sunt furios că regulile acestei companii nu stipulau prezenţa în orice moment a doi oameni în cabina piloţilor. Nu este normal să laşi la butoane pe cineva care mai apoi blochează uşa. Sunt foarte furios”, a declarat acesta.

Citește și:
Andreas Lubitz, copilotul avionului Germanwings ERA BOLNAV! Procurori: "Medicii i-au interzis să mai zboare, am găsit rezultatele medicale, rupte"
ULTIMELE zece minute ale zborului Germanwings. Experții au RECONSTITUIT prăbușirea avionului Airbus 320 (VIDEO)
■ Cine este Andreas Lubitz, cel care ar fi vinovat de uciderea a 149 de oameni
■ TRAGEDIA AVIATICĂ din Franţa. ANCHETATORI: Avionul Germanwings, DOBORÂT INTENŢIONAT de copilot! 
■ IMPRESIONANT! Cum pregateste NASA explorarea Spatiului Cosmic (VIDEO)

×