x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TRAGEDIA AVIATICĂ din Franţa. ANCHETATORI: Avionul Germanwings, DOBORÂT INTENŢIONAT de copilot! (LIVE VIDEO)

TRAGEDIA AVIATICĂ din Franţa. ANCHETATORI: Avionul Germanwings, DOBORÂT INTENŢIONAT de copilot! (LIVE VIDEO)

26 Mar 2015   •   14:02
TRAGEDIA AVIATICĂ din Franţa. ANCHETATORI: Avionul Germanwings, DOBORÂT INTENŢIONAT de copilot! (LIVE VIDEO)

Procurorii francezi au explicat, într-o conferinţă de presă, în baza informaţiilor obţinute în urma analizării cutiei negre recuperate de la locul accidentului avionului Germanwings, că avionul Airbus A320 cu 150 de persoane la bord a fost doborat în mod deliberat de co-pilot.

"Suntem in posesia transcriptului inregistrarilor ultimelor 30 de minute ale zborului", a anuntat intr-o conferinta de presa Brice Robin, procurorul francez care se ocupa de cazul tragediei aviatice produsa in Alpii Francezi.

In momentul producerii tragediei, comandantul cursei lipsea din cockpit-ul aeronavei. Avionul se afla sub comanda pilotului automat. O singura data, copilotul a actionat, in mod VOLUNTAR, comanda aeronavei, pentru a cobori altitudinea de zbor a aparatului.

Conform procedurilor, comandantul s-a identificat pentru a putea patrunde in cabina de zbor, dar nu a primit niciun raspuns. Pe inregistrarea audio din cabina de comanda se poate auzi doar zgomotul unei respiratii, chiar pana in momentul impactului cu solul, de unde se poate concluziona ca pilotul aflat in cockpit era in viata.

Interpretarea anchetatorilor este ca in mod voluntar copilotul A REFUZAT sa permita accesul comandantului in cabina de comanda a aeronavei. De asemenea, copilotul nu a reactionat nici in momentul in care controlorii de zbor i-au cerut sa initieze codul de urgenta si nici cand s-a declansat sistemul de alarmare privind iminentul impact cu solul.

In acest moment se efectueaza cercetari pentru a se putea intelege comportamentul copilotului.

Procurorul francez a prezentat public si numele acestuia - Andreas Lubitz, in varsta de 28 de ani, de nationalitate germana, eliminandu-se aproape orice legatura cu o eventuala activitate intr-un grup terorist.

Procurorul francez Brice Robin a mai spus că, înainte să se producă impactul, în înregistrare pot fi auzite persoane care plâng. "Moartea a survenit instantaneu, imediat", a mai spus anchetatorul.

CATASTROFA din Alpi. Descoperire "IMPORTANTĂ" în casa copilotului Andreas Lubitz. Poliţia: "Sperăm să explice ce s-a întâmplat" (VIDEO)
ULTIMELE zece minute ale zborului Germanwings. Experții au RECONSTITUIT prăbușirea avionului Airbus 320 (VIDEO)
Cine este Andreas Lubitz, cel care ar fi vinovat de uciderea a 149 de oameni
Un VIDEO publicat de Airbus risipeste MISTERUL tragediei din Franta
IMPRESIONANT! Cum pregateste NASA explorarea Spatiului Cosmic (VIDEO)





×
Subiecte în articol: avion prabusit franta