x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel cere Facebook sa împiedice postările xenofobe

Angela Merkel cere Facebook sa împiedice postările xenofobe

10 Sep 2015   •   20:52
Angela Merkel cere Facebook sa împiedice postările xenofobe

Cancelarul german Angela Merkel consideră că reţeaua de socializare Facebook ar trebui să acţioneze într-un mod mai energic împotriva utilizatorilor care postează mesaje xenofobe sau care incită la violenţă, consemnează agenţia EFE dintr-un interviu acordat cotidianului Rheinische Post, şefa guvernului de la Berlin făcând astfel aluzie la mesajele ce arată resentimentele apărute în rândul populaţiei în urma valului de refugiaţi.

'Atunci când persoane, folosind identitatea lor, incită la violenţă pe reţelele de socializare, nu doar statul trebuie să acţioneze, ci şi compania Facebook trebuie să ia măsuri împotriva acestor mesaje', a spus Angela Merkel în interviul ce va fi publicat vineri. În opinia ei, Facebook are deja reguli pentru astfel de situaţii şi aceste reguli trebuie aplicate.

Deşi reţeaua de socializare Facebook permite o comunicare 'mai dezinhibată', cancelarul german s-a arătat sceptică asupra caracterului inofensiv al dezbaterilor pe internet. Ea a amintit că xenofobia nu este ceva nou şi manifestările extremei drepte sunt de asemenea expuse în public. 'Din acest motiv, cer tuturor să se împotrivească oamenilor care au ură în inimă şi să stea departe de ei. Aceştia nu doresc nimic bun', a mai spus Angela Merkel.

În ultimele luni în Germania s-au înmulţit atacurile asupra centrelor de primire a refugiaţilor, acţiuni puse de guvernul de la Berlin pe seama extremei drepte.

×