x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel condamnă violențele de la Stuttgart împotriva polițiștilor

Angela Merkel condamnă violențele de la Stuttgart împotriva polițiștilor

22 Iun 2020   •   15:22
Angela Merkel condamnă violențele de la Stuttgart împotriva polițiștilor

Cancelarul german Angela Merkel a condamnat ferm violenţele care au avut loc în weekend la Stuttgart şi consideră "respingătoare" vandalismul şi agresiunile asupra poliţiştilor, transmite AFP.

"Cei care au participat la astfel de acte de violenţă, au atacat brutal poliţişti, au distrus şi devastat magazine nu au niciun motiv valabil pe care să îl invoce pentru a se justifica. Ei s-au răsculat împotriva oraşului lor, împotriva cetăţenilor cu care trăiesc şi împotriva legilor care ne protejează pe toţi", a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului.

Actele recente de vandalism din Germania au avut amploare fără precedent.

Circa 20 de persoane, dintre care jumătate au naţionalitate germană, au fost reţinute de poliție. 19 persoane din rândul forţelor de ordine au fost rănite.

Violenţele au izbucnit în urma unui control al poliţiei, de la miezul nopții, într-un caz legat de droguri. 

Circa 500 de tineri s-au îndreptat apoi, în grupuri mici, spre centrului oraşului și au provocat haos timp de mai multe ore.

"Autorii acestor acte vor trebui inculpaţi şi pedepsiţi cu toată severitatea. Trebuie să ne opunem cu fermitate oricărei persoane care atacă poliţişti, îi tratează cu dispreţ sau lasă impresia că trebuie'eliminaţi'", a declarat preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Ministrul de interne, Horst Seehofer, efectueaz[ azi o vizită la locul unde au avut loc violențele.

×
Subiecte în articol: angela merkel stuttgart violente politie