x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel îl contrazice pe Emmanuel Macron: Reforma nu va bloca extinderea UE în Balcani

Angela Merkel îl contrazice pe Emmanuel Macron: Reforma nu va bloca extinderea UE în Balcani

05 Iul 2019   •   17:58
Angela Merkel îl contrazice pe Emmanuel Macron: Reforma nu va bloca extinderea UE în Balcani

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a susţinut vineri că reforma Uniunii Europene nu trebuie să blocheze aderarea statelor din Balcani, transmite Reuters.

În cadrul unui summit în Polonia la care au participat lideri europeni şi ai unor ţări balcanice, Merkel a apreciat că punctul de vedere al preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron - potrivit căruia UE nu poate primi alţi membri decât după eficientizarea mecanismelor de decizie - nu înseamnă că trebuie amânată extinderea Uniunii în Balcani.

Pe lista de aşteptare se află Albania, Serbia, Muntenegru şi Macedonia de Nord, iar cancelarul este de părere că procesul de primire a acestora în UE va dura suficient de mult încât să nu fie afectat de reforma cerută de Macron la sfârşitul săptămânii trecute, la Bruxelles.

"Împărtăşesc punctul de vedere al preşedintelui Macron că mecanismele de lucru ale UE trebuie ameliorate", a spus Merkel. "Nu văd în asta o abandonare a dialogului privind aderarea", a adăugat ea.

La acelaşi eveniment, la Poznan, preşedintele polonez Andrzej Duda a criticat Uniunea Europeană pentru întârzierea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord.

În iunie, liderii UE nu au reuşit să ajungă la un acord privind începerea negocierilor cu guvernele de la Skopje şi Tirana, însă au convenit să adopte până în octombrie "o decizie clară şi substanţială" cu privire la cele două candidaturi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Angela Merkel