x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel, la Davos: Pandemia a perturbat lumea, este necesară o abordare multilaterală

Angela Merkel, la Davos: Pandemia a perturbat lumea, este necesară o abordare multilaterală

26 Ian 2021   •   19:31
Angela Merkel, la Davos: Pandemia a perturbat lumea, este necesară o abordare multilaterală
Sursa foto: Hepta

Criza pandemiei a perturbat întreaga lume, evidenţiind necesitatea unei abordări multilaterale la nivel internaţional, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, la o reuniune virtuală organizată de Forumul Economic Mondial, pledând pentru consolidarea organizaţiilor internaţionale.

"Pandemia Covid-19 a schimbat întreaga lume, iar acest lucru se vede şi la Forumul Davos, care, iată, se desfăşoară în mod virtual. (...) Pandemia a lăsat urme puternice asupra economiilor şi societăţilor. Iar actuala situaţie va influenţa modul în care ne protejăm vieţile în următoarele luni şi în următorii ani. Aproximativ 100 de milioane de oameni s-au infectat la nivel mondial, iar peste două milioane de oameni au murit", a afirmat Angela Merkel în discursul rostit marţi la evenimentul "Agenda Davos", organizat prin videoconferinţă de Forumul Economic Mondial, în perspectiva Reuniunii Speciale Anuale, care anul acesta se va desfăşura în Singapore, în perioada 25-28 mai. În 2022, Reuniunea Specială Anuală a Forumului Economic Mondial va reveni la Davos (Elveţia).

"Cred că actuala criză ne-a arătat clar un lucru: este momentul multilateralismului. Ce înseamnă multilateralism? Multilateralism nu înseamnă doar să colaborăm, ci înseamnă şi să colaborăm în mod transparent. (...) Este nevoie de consolidarea rolului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. (...) Avem nevoie şi de comerţ liber. Organizaţia Mondială a Comerţului asigură structuri internaţionale bazate pe reguli şi trebuie să le consolidăm", a adăugat Angela Merkel.

"De asemenea, trebuie să găsim rapid răspunsuri la noile provocări generate de digitalizare. Sper că vom colabora cu noua Administraţie din SUA, în cadrul Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, asupra unui impozit minim pentru companiile digitale; de asemenea, sper să reuşim să conturăm mai bine rolul esenţial al drepturilor concurenţiale la nivel mondial şi să limităm situaţiile de monopol", a subliniat Angela Merkel, potrivit site-ului Guvernului Germaniei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: angela merkel