x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angry birds spionează în slujba Mossadului!

Angry birds spionează în slujba Mossadului!

16 Mai 2012   •   15:23
Angry birds spionează în slujba Mossadului!

Conform unei relatari a site-ului ynetnews.com, autoritatile turce verifica informatiile privind un posibil caz de spionaj in favoarea Israelului, care dupa toate aparentele a fost comis de catre un agent secret mai putin obisnuit: o prigorie.

Suspiciunile s-au nascut la inceputul lunii mai, cand un fermier din Gaziantep a pus pe masa autoritatilor locale o pasare moarta, o prigorie.
Pasarea avea prins de picior un inel inscriptionat "Tel-Aviv, Israel", si un numar de identificare, elemente care au fost considerate drept probe incriminatorii ale unui caz de spionaj, corpul "agentului secret" parcurgand imediat drumul de la ministerul Agriculturii la serviciile secrete, pentru investigatii detaliate.

Daca ar fi fost supusa unui interogatoriu, cea mai mare problema a bietei pasari nu ar fi fost gasirea unei explicatii pentru inelul de identificare pe care il avea prins de picior, ci marimea neobisnuita a narilor, considerata de ornitologii turci drept un potential indiciu al faptului ca acolo ar fi avut implantat un dispozitiv de supraveghere care au ajutat la executarea unei misiuni de spionaj pe teritoriul turc.

De cealalta parte, marcajul prigoriei a fost recunoscut de catre orniologii israelieni, si caracterizat drept o operatie de rutina executata in urma cu patru ani.

Nu este pentru prima data cand Israelul se confrunta cu acuzatii de acest fel, in ianuarie 2011, autoritatile saudite au acuzat si condamnat un vultur ca facand parte dintr-un complot sionist, vina fiind probata de acelasi blestemat inel de identificare.
sursa: ynetnews.com

×