x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premiul Nobel pentru Economie a fost câştigat de Angus Deaton

Premiul Nobel pentru Economie a fost câştigat de Angus Deaton

12 Oct 2015   •   15:05
Premiul Nobel pentru Economie a fost câştigat de Angus Deaton
Sursa foto: Angus Deaton / nj.com

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2015 a fost atribuit profesorului Angus Deaton, pentru analiza sa asupra consumului, sărăciei şi bunăstării, a anunţat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel.

Născut în Edinburgh (Scoţia), Angus Deaton, 69 de ani, este din 1983 ani profesor de Economie la Universitatea Princeton, SUA.

'Pentru a pune la punct o politică economică destinată promovării bunăstării şi reducerii sărăciei, trebuie mai întâi să înţelegem alegerile individuale de consum. Mai mult decât oricine, Angus Deaton a extins această înţelegere', a anunţat Comitetul Nobel.

Angus Deaton va fi recompensat cu un premiu de opt milioane de coroane suedeze (1,1 milioane de dolari sau 870.000 de euro) la data de 10 decembrie la Stockholm.

Atribuirea premiului pentru Economie încheie sezonul 2015 al premiilor Nobel, un sezon marcat de decernarea premiului Nobel pentru Literatură scriitoarei belaruse Svetlana Alexievich şi a premiului pentru Pace către mai multe organizaţii care au permis salvarea tranziţiei democratice în Tunisia.

Premiul Nobel pentru economie a fost instituit în anul 1968 de către Banca Centrală a Suediei şi a fost decernat pentru prima dată în 1969. Premiul este finanţat de Banca Centrală a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finanţate de Fundaţia Nobel.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Angus Deaton nobel economie