x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anne Sinclair, ca Hillary Clinton.

Anne Sinclair, ca Hillary Clinton.

de Sînziana Stancu    |    17 Mai 2011   •   21:00
Anne Sinclair, ca Hillary Clinton.

Deseori afemeiatii au parte de sotii ingaduitoare, iertatoare, care le trec cu vederea "derapajele" sentimentale. Este si cazul lui Dominique Strauss-Khan, a carui sotie, Anne Sinclair, jurnalista renumita a televiziunii franceze, ii sta alaturi in momentele cumplite prin care trece. Anne a venit val-vartej la New York, ca sa fie alaturi de el in ziua cand se infatisa pentru prima oara la instanta newyorkeza ce urma sa ii citeasca capetele de acuzare si sa decida daca sotul ei va ramane in arest sau va fi eliberat pe cautiune. Nu este prima oara cand ea face un astfel de gest. L-a facut si in 2008, cand DSK a fost implicat intr-un scandal de adulter cu o angajata a FMI, Piroska Nagy, din care a scapat ca prin urechile acului, facandu-si doar o "mea culpa" pentru "eroare de judecata". Si atunci, Strauss-Khan a avut alaturi o sotie loiala si iertatoare.

Franta deja si-a comutat atentia asupra ei, mai ales ca dupa vestea arestarii lui DSK a sarit sa-l apere, in­demnand opinia publica la pruden­ta si spunand clar ca "nu a crezut nici o secunda in acuzatiile" pe care i le-au adus americanii. Pentru francezi, care manifesta, printr-un soi de traditie, cat mai multa discretie in astfel de scandaluri politice, atitudinea ei este laudabila. Anne Sinclair se comporta ca o sotie de om important, amintind intrucatva de atitudinea pe care a ma­nifestat-o si fosta "Prima Doam­na" a Americii, Hillary Clinton, actualul secretar de stat american, care l-a sustinut pu­blic pe Bill Clinton in teribilul scandal "Monica Lewinsky", din perioada 1995-1996.

In varsta de 62 de ani, ca si sotul ei, Anne Sinclair este cea de-a treia lui sotie, el fiind cel de-al doilea ei sot. Chiar daca nu s-a bucurat de celebritate internationala, in Franta este o jurnalista vestita. Din 1984 si pana in 1997 a fost moderatoarea unuia din­tre cele mai de succes talk-show-uri de la TF 1, "7 sur 7". A intervievat personalitati de prima marime, atat din Franta, cat si din strainatate, intre care fostul presedinte francez Francois Mitterrand, fostul pre­sedinte american Bill Clinton, fostul pre­sedinte sovietic Mihail Gorbaciov, precum si vedete artistice ca Madonna si Paul McCartney, dar si Maica Teresa. In data de 30 martie, anul trecut, a venit impreuna cu sotul ei in Parlamentul Romaniei, iar dupa Re­volutia din Romania, a facut un interviu cu Petre Roman. Presa fran­ceza scrie ca Anne Sinclair face parte din Pantheonul select al celor mai influente figuri publice, de la politicieni si intelectuali, pana la oameni din mass-media.

Devotamentul fata de sotul ei este, de asemenea, de notorietate publica. In 1997, ea a renuntat temporar la un program de televiziune important, pentru a nu fi banuita de conflict de interese cand sotul ei tocmai fu­sese nu­mit ministru de Finante. Un gest si­mi­lar l-a facut si 2007, cand si-a abandonat programele de televi­ziune pentru a-l urma pe DSK la Washington, el fiind numit in acel an director al FMI. In prezent, lucreaza ca freelancer pentru un canal de televi­ziune pri­vat francez, acoperind subiecte de po­litica americana.

×