x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful ONU, despre industria combustibililor fosili: „Incompatibilă cu supraviețuirea umană"

Șeful ONU, despre industria combustibililor fosili: „Incompatibilă cu supraviețuirea umană"

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2023   •   18:20
Șeful ONU, despre industria combustibililor fosili: „Incompatibilă cu supraviețuirea umană"
Sursa foto: Hepta

Secretarul general al ONU, António Guterres, a declarat că extinderea industriei combustibililor fosili este „incompatibilă cu supraviețuirea umană". Afirmația a fost făcută în timpul unui discurs tinut la Davos în cadrul Forumului Economic Mondial.

Secretarul general al ONU i-a acuzat pe producătorii de combustibili fosili și pe susținătorii lor financiari că „se grăbesc să își extindă producția, știind foarte bine că modelul lor de afaceri nu este în concordanță cu supraviețuirea umană".

Vorbind miercuri la Forumul Economic Mondial de la Davos, António Guterres a mai spus că angajamentul de a limita încălzirea globală „se duce pe apa sâmbetei", potrivit CNN.

„Flirtăm cu un dezastru climatic. Fiecare săptămână aduce o nouă poveste de groază despre climă", a spus el.

Guterres a acuzat direct industria combustibililor fosili atunci când s-a adresat mulțimii de la Davos, formată din miliardari, politicieni și lideri de afaceri, inclusiv zeci de directori de nivel înalt de la cele mai mari companii de petrol și gaze din lume.

„Săptămâna trecută am aflat că anumiți producători de combustibili fosili erau pe deplin conștienți în anii 1970 că produsul lor de bază ne încălzea planeta", a spus el, făcând aluzie la o analiză care a arătat că oamenii de știință de la ExxonMobil au prezis cu mult timp înainte încălzirea globală.

(sursa: Mediafax)

×