x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Antony Blinken: Lupta împotriva dezinformării este ''vitală'' pentru securitatea SUA

Antony Blinken: Lupta împotriva dezinformării este ''vitală'' pentru securitatea SUA

de Redacția Jurnalul    |    18 Mar 2024   •   17:00
Antony Blinken: Lupta împotriva dezinformării este ''vitală'' pentru securitatea SUA
Sursa foto: Hepta

Lupta împotriva dezinformării, în special prin conţinutul generat de Inteligenţa Artificială (IA), este de "interes vital" pentru securitatea SUA şi o prioritate diplomatică, a declarat luni secretarul de stat american Antony Blinken, vorbind la Seul, unde participă la al treilea Summit pentru democraţie, o iniţiativă a preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden, care reuneşte reprezentanţi guvernamentali, ai organizaţiilor neguvernamentale şi membri ai societăţii civile, transmite AFP.

Tehnologiile digitale, prin intermediul reţelelor sociale şi IA, "accelerează considerabil viteza şi propagarea dezinformării", a atras atenţia şeful diplomaţiei americane, subliniind eforturile depuse de Washington pentru a combate această problemă.

"Construirea unui mediu informaţional mai rezilient reprezintă un interes vital pentru securitatea naţională a Statelor Unite şi o prioritate înaltă a diplomaţiei noastre", a afirmat el.

Departamentul de Stat a publicat luni o "foaie de parcurs democratic" cu recomandări pentru a ajuta publicul să devină mai conştient şi să reziste mai bine la manipularea informaţiei, a subliniat Blinken, menţionând în special "încurajarea platformelor de social media să eticheteze conţinutul generat de IA pentru ca utilizatorii să ştie când o imagine este sau nu reală".

Secretarul de stat american a prezentat de asemenea iniţiative vizând susţinerea industriei media, inclusiv în lupta împotriva "utilizării abuzive a programelor spion comerciale pentru supravegherea şi hărţuirea jurnaliştilor, apărătorilor drepturilor omului şi altor persoane" cu "sancţiuni, controale asupra exporturilor şi restricţii de viză pentru a reaminti guvernelor şi companiilor responsabilităţile lor".

Site-urile care răspândesc dezinformarea se bazează în general pe o armată de redactori, dar instrumentele de inteligenţă artificială le oferă de acum o alternativă ieftină la crearea de conţinut care este adeseori dificil de deosebit de informaţiile autentice.
 

×
Subiecte în articol: antony blinken securitate sua