x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Antreprenorul de pompe funebre care a scandalizat Biserica Catolică. Cum a încălcat regula ”solemnității morții”

Antreprenorul de pompe funebre care a scandalizat Biserica Catolică. Cum a încălcat regula ”solemnității morții”

04 Noi 2012   •   15:00
Antreprenorul de pompe funebre care a scandalizat Biserica Catolică. Cum a încălcat regula ”solemnității morții”

Un antreprenor de pompe funebre din Polonia a strârnit mânia Bisericii Catolice după ce, pentru a-și promova produsele, acesta a publicat un calendar cu femei dezbrăcate sprijinite de sicrie.

"Fiul meu a avut ideea de a face un calendar al companiei, care să fie jumătate amuzant, jumătate serios, ceva colorat, frumos; frumusețea femeilor poloneze și frumusețea sicrielor noastre”, a declarat Zbigniew Lindner, proprietarul afacerii.

"Am vrut să arătăm că un sicriu nu e un simbol religios. Este un produs. Nu trebuie să te temi de un sicriu la fel cum nu te temi nici de un costum de haine, de cosmetice sau de bijuterii”, a adăugat acesta.

Calendarele nu au doar scop promoțional, dar sunt și vândute pe site-ul companiei. Pe lângă calendar, clientul se alege și cu un breloc în formă de sicriu.

Biserica Catolică din Polonia a condamnat însă ideea, considerând-o nepotrivită. Un purtător de cuvânt al Bisericii a declarat că tot ce ține de moarte trebuie tratat cu solemnitate, nu amestecat cu ideea de sex. 

×