x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anul Nou Chinezesc. Celebrarea Dragonului de Lemn prin festivități, petreceri, rugăciuni

Anul Nou Chinezesc. Celebrarea Dragonului de Lemn prin festivități, petreceri, rugăciuni

de Redacția Jurnalul    |    11 Feb 2024   •   17:40
Anul Nou Chinezesc. Celebrarea Dragonului de Lemn prin festivități, petreceri, rugăciuni
Sursa foto: Hepta

Chinezii sărbătoresc timp de mai multe zile Anul Nou Lunar, prin petreceri, festivități și rugăciuni. Anul Dragonului este considerat cel mai bun în zodiacul oriental, creatura mitică simbolizând puterea, vitalitatea și norocul.

Mii de persoane au venit la Templul Lama din Beijing pentru a aprinde beţişoare de tămâie şi a asista la ofrandele călugărilor tibetani, aceasta fiind una dintre ceremonii organizate în toată China pentru a marca începutul Festivalului Primăverii, potrivit EFE.

Dragonul este un simbol al curajului, hotărârii, bunăvoinței șo norocului. 

Tradiții și obiceiuri

Imagini cu dragoni uriași defilează pe străzile orașelor și în vitrinele magazinelor iar la uși se află felinare roșii, simbol al norocului.  Dragonul controlează ploaia și vântul, aducând astfel recolte bune. 

Anul Iepurelui a luat sfârșit iar Anul Dragonului se anunță benefic pentru nașteri. 

De asemenea, milioane de oameni pleacă în vizită la rude și respectă tradițiile care spun că trebuie alungat ghinionul pentru a atrage bogăția. 

De asemenea, se face curățenie în casă, searuncă lucrurile vechi pentru a face loc prosperității. 

Preşedintele chinez, Xi Jinping, a ţinut vineri seara un discurs cu ocazia sărbătorilor, în care a recunoscut perioada dificilă pe plan internațional, a promis reforme și stabilitate internă. 

''Cu toate acestea, ne unim forţele, depăşim multe provocări şi facem progrese în călătoria noastră pentru a face din China o ţară modernă'', a spus șeful statului. 

Dragonul întruchipează spiritul de autodepăşire, de muncă asiduă şi de dinamism al naţiunii chineze de 5.000 de ani. Este, de asemenea, un simbol al determinării şi aspiraţiei a milioane de chinezi de a avea o ţară puternică. Dragonul, ca emblemă a Chinei, este puternic, curajos şi binevoitor, a spus preşedintele. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: anul nou chinezesc dragon lemn