x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anunţ făcut în urmă cu puţin timp de Papa Francisc. Citeşte comunicatul Sfântului Scaun

Anunţ făcut în urmă cu puţin timp de Papa Francisc. Citeşte comunicatul Sfântului Scaun

14 Iun 2014   •   14:48
Anunţ făcut în urmă cu puţin timp de Papa Francisc. Citeşte comunicatul Sfântului Scaun

Papa Francisc nu va acorda nici o audienţă generală în luna iulie, respectiv un număr de cinci zile, miercurea, dar rugăciunea Angelus va avea loc în fiecare duminică în această vară, potrivit unui anunţ făcut sâmbătă de Vatican, relatează AFP, citată de Agerpres.

''În cursul lunii iulie, audienţele generale din zilele de 2, 9, 16, 23 şi 30 iulie nu vor avea loc. Ele vor fi reluate în august'', cu excepţia perioadei când va avea loc călătoria Papei Francisc în Republica Coreea (13-18 august), precizează Sfântul Scaun într-un comunicat.

În schimb, rugăciunea Angelus, care a avut loc în fiecare duminică, ''va fi oficiată de Papa Francisc la Vatican în luna iulie şi august'', cu excepţia perioadei când se va afla în Coreea.

Mesa oficiată de Suveranul Pontif în fiecare duminică la reşedinţa sa de la Sf. Marta este şi ea ''suspendată pe toată durata perioadei estivale'' şi va fi reluată la începutul lunii septembrie, a adăugat Vaticanul.

În comunicat nu se precizează dacă în timpul lunii iulie, îndeosebi, Papa îşi va lua vacanţă la reşedinţa sa de vară de la Castel Gandolfo, în apropiere de Roma, cum obişnuiau predecesorii săi.

×
Subiecte în articol: papa francisc sfântul scaun Vatican