x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anunț important la Kiev. Volodimir Zelenski: „Au ajuns în Ucraina şi se pregătesc să ne întărească brigăzile”

Anunț important la Kiev. Volodimir Zelenski: „Au ajuns în Ucraina şi se pregătesc să ne întărească brigăzile”

de Redacția Jurnalul    |    25 Sep 2023   •   22:45
Anunț important la Kiev. Volodimir Zelenski: „Au ajuns în Ucraina şi se pregătesc să ne întărească brigăzile”
Sursa foto: Hepta

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un anunț care va aduce schimbări importante pe front.

Primele tancuri americane Abrams au sosit în Ucraina, a anunţat luni preşedintele Volodimir Zelenski, salutând o "veste bună", relatează AFP.

Tancurile "Abrams au ajuns în Ucraina şi se pregătesc să ne întărească brigăzile", a transmis liderul de la Kiev Zelenski pe Telegram, fără a oferi însă detalii.

Livrarea acestora a fost anunțată, săptămâna trecută, de președintele american Joe Biden, în timpul vizitei la Casa Albă a alui Zelenski. Acesta din urmă a cerut un nou sprijin militar pentru a elibera teritoriile din estul și sudul Ucrainei, ocupate de forțele ruse. 

"Săptămâna viitoare, vor fi livrate Ucrainei primele tancuri americane Abrams", a spus atunci Joe Biden, care a mai precizat că a aprobat un nou pachet de ajutor militar estimat la 325 de milioane de dolari. 

SUA a promis Ucrainei 31 de tancuri Abrams, cu muniție cu uraniu sărăcit de 120 mm. Însă această muniție este deosebit de periculoasă pentru populație și militari. 
 

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski abrams tancuri razboi Rusia