x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apariție comună rară: Biden, Harris și Trump, la comemorarea victimelor atentatelor din 11 septembrie

Apariție comună rară: Biden, Harris și Trump, la comemorarea victimelor atentatelor din 11 septembrie

de Redacția Jurnalul    |    11 Sep 2024   •   23:10
Apariție comună rară: Biden, Harris și Trump, la comemorarea victimelor atentatelor din 11 septembrie
Sursa foto: Captura video/Ceremonia marchează atacurile sinucigașe ale militanților islamiști al-Qaeda

Președintele Joe Biden, vicepreședintele Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump au avut miercuri o apariție comună rară la New York, la caremonia de comemorare a atacurilor aeriene din 11 septembrie 2001 care au ucis aproape 3.000 de persoane, scrie Reuters.

Harris, candidata democrată la președinție, și Trump, rivalul său republican, și-au strâns mâinile și au schimbat câteva cuvinte, în ciuda dezbaterii lor controversate din seara precedentă.

Nu au avut loc discursuri oficiale, dar soțiile, soții, surorile, frații și nepoții au citit numele membrilor de familie uciși în urmă cu 23 de ani.

Ceremonia marchează atacurile sinucigașe ale militanților islamiști al-Qaeda, care au prăbușit două avioane în World Trade Center și un altul în Pentagon. Un al patrulea avion s-a prăbușit pe un câmp din Pennsylvania după ce pasagerii au luat cu asalt cabina piloților.

După New York, Biden și Harris au zburat la Shanksville, Pennsylvania, unde s-a prăbușit avionul.

„În această zi, acum 23 de ani, teroriștii au crezut că ne pot înfrânge voința și ne pot îngenunchea. S-au înșelat. Se vor înșela întotdeauna. În cele mai întunecate ore, am găsit lumina. Și în fața fricii, ne-am unit - pentru a ne apăra țara și pentru a ne ajuta unii pe alții”, a declarat Biden miercuri dimineața.

Președintele a emis anterior o proclamație în onoarea celor care au murit ca urmare a atacurilor, precum și a sutelor de mii de americani care s-au oferit voluntari pentru serviciul militar ulterior.

„Avem față de acești patrioți ai Generației 11 septembrie o datorie de recunoștință pe care nu o vom putea plăti niciodată pe deplin”, a declarat Biden, citând misiunile din Afganistan, Irak și alte zone de război, precum și capturarea și uciderea creierului atacurilor de la 11 septembrie Osama bin Laden și a adjunctului său.

(sursa: Mediafax)

×