x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apartheid în oraşul britanic Middlesbrough. Uşile caselor solicitanţilor de azil sunt vopsite în roşu

Apartheid în oraşul britanic Middlesbrough. Uşile caselor solicitanţilor de azil sunt vopsite în roşu

20 Ian 2016   •   15:27
Apartheid în oraşul britanic Middlesbrough. Uşile caselor solicitanţilor de azil sunt vopsite în roşu

Solicitanţii de azil din oraşul britanic Middlesbrough suferă abuzuri deoarece sunt găzduiţi în case cu uşile de la intrare de culoare roşie, ceea ce le face ţinte uşoare pentru rasişti, scrie miercuri ziarul Times, relatează Reuters.

Casele aparţin unui subcontractant al G4S, gigantul britanic din domeniul securităţii implicat într-o serie de scandaluri privind presupuse abuzuri şi incompetenţe. Un purtător de cuvânt al G4S a declarat că subcontractantul Jomast va revopsi uşile.

Solicitanţi de azil care trăiesc în Middlesbrough au afirmat că ferestrele caselor lor au fost ţinte ale atacurilor cu ouă şi pietre, iar uşile de la intrare au fost murdărite cu excremente de câine. De asemenea, aceştia au afirmat că au auzit sloganuri rasiste.

Marea Britanie nu a primit la fel de mulţi refugiaţi precum alte ţări europene anul trecut, însă îngrijorările opiniei publice sunt din ce în ce mai mari şi tensiunile sunt în creştere în multe comunităţi unde trăiesc numeroşi imigranţi.

Ministrul imigraţiei James Brokenshire a afirmat că a ordonat deschiderea urgentă a unei anchete privind locuinţele unde sunt găzduiţi solicitanţii de azil din nord-estul Angliei, locuinţe furnizate de G4S în cadrul unui contract cu statul.

'Dacă vom găsi dovezi de discriminare împotriva solicitanţilor de azil vom lua imediat măsuri, deoarece un astfel de comportament nu va fi tolerat', a afirmat Brokenshire.

Purtătorul de cuvânt al G4S a afirmat că firma subcontractantă Jomast a recunoscut că majoritatea caselor unde trăiesc solicitanţii de azil au uşile de la intrare roşii şi a fost de acord să le vopsească astfel încât să nu existe o culoare predominantă.

×