x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apel al Ambasadorului României la Londra: Stați acasă, limitați-vă ieșirile la cele strict necesare

Apel al Ambasadorului României la Londra: Stați acasă, limitați-vă ieșirile la cele strict necesare

11 Apr 2020   •   18:09
Apel al Ambasadorului României la Londra: Stați acasă, limitați-vă ieșirile la cele strict necesare

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a relansat apelul adresat adresat românilor din Marea Britanie de a nu pleca din Regat în această perioadă. În această ţară a fost decretată starea de urgenţă, zborurile spre şi dinspre Marea Britanie au fost suspendate, iar cei care sosesc în ţară sunt plasaţi în carantină instituţionalizată 14 zile. În plus, statele de tranzit aplică restricţii, iar reglementarea acestora se schimbă de la o zi la alta.

''E absolut necesar ca toţi dintre noi să contribuim la efortul comun de combatere a răspândirii coronavirusului. Trebuie să urmăm cu toţii reglementările şi instrucţiunile autorităţilor britanice cu privire la acest lucru, reglementările şi instrucţiunile autorităţilor române în ceea ce priveşte circulaţia dinspre şi către România. Staţi în casă, urmaţi instrucţiunile privind distanţarea socială, limitaţi-vă ieşirile la cele strict necesare'', transmite diplomatul pe Facebook.

Dan Mihalache adresează mulţumiri miilor de cadre medicale, doctori şi asistente din România care lucrează în Sistemul Britanic de Sănătate (National Health Service).

Întrucât multe firme au suspendat activitatea şi mulţi români şi-au pierdut sursa de venituri, acesta îi îndeamnă să consulte pagina de web a ambasadei www.ambasada-romaniei.co.uk şi londra.mae.ro şi pagina de web a guvernului britanic www.gov.co.uk şi să acceseze pachetele de măsuri de protecţie socială puse la dispoziţie de guvernul britanic.

Ambasadorul face cunoscut faptul că au fost instituite sisteme de permanenţă şi serviciile consulare vor fi asigurate în această perioadă pentru situaţiile de urgenţă.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie dan mihalache