x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata israeliană a cerut evacuarea URGENTĂ a locuitorilor din Khan Younis. Opt români și familiile acestora au ajuns astăzi acasă

Armata israeliană a cerut evacuarea URGENTĂ a locuitorilor din Khan Younis. Opt români și familiile acestora au ajuns astăzi acasă

de Redacția Jurnalul    |    10 Dec 2023   •   10:20
Armata israeliană a cerut evacuarea URGENTĂ a locuitorilor din Khan Younis. Opt români și familiile acestora au ajuns astăzi acasă
Sursa foto: Hepta

Armata israeliană a îndemnat locuitorii unei mari părți din Khan Younis, al doilea oraș ca mărime din Fâșia Gaza, să se evacueze în zona Al-Muwasi, precum și la adresele indicate pe o hartă interactivă a IDF, scrie CNN. Opt persoane, cetățeni români și familiile acestora, evacuate din Fâșia Gaza, au ajuns duminică în România, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

MAE precizează că duminică, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 8 persoane, cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuate din Fâșia Gaza, au fost transportate în România.

Sâmbătă, 9 persoane, cetățeni români și membri de familie, au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, fiind preluate ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt. Au fost însoțite până la Cairo, de unde 8 persoane au fost îmbarcate spre România, iar o persoană a rămas în Egipt.

Până în prezent, 288 de persoane, cetățeni români și membri de familie ai acestora, au fost evacuate din Fâșia Gaza, precizează MAE.

Ministerul continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni care au solicitat acest lucru, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate.

Armata israeliană cere evacuarea de urgență

„Solicitarea pentru rezidenți este de a se deplasa în zona Al-Muwasi, precum și la adresele actualizate în harta interactivă a FDI publicată săptămâna trecută”, potrivit Forțelor de Apărare ale Israelului.

Anterior, IDF a emis ceea ce a numit „un apel urgent” pentru ca civilii să părăsească o mare parte din Khan Younis și din jurul acestuia, unde se desfășoară lupte crâncene.

Într-o postare pe platforma X, un purtător de cuvânt al IDF a îndemnat locuitorii din „cartierele Al-Katiba, Al Mahatta și centrul orașului” să evacueze.

„Vă invităm să părăsiți urgent locul în care vă aflați și să vă îndreptați spre adăposturile cunoscute la vest de Khan Younis”, a spus el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: evacuare urgenta Khan Younis