x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apel către Primele Doamne ale lumii: "Boicotaţi summit-ul G8!"

Apel către Primele Doamne ale lumii: "Boicotaţi summit-ul G8!"

24 Iun 2009   •   00:00
Apel către Primele Doamne ale lumii: "Boicotaţi summit-ul G8!"

Soţiile celor mai mari lideri ai lumii, care sunt aşteptaţi să participe la summit-ul G8 găzduit de Italia, ar trebui să boicoteze evenimentul, a anunţat un grup de femei italiene din sfera academică. Acestea consideră că atitudinea premierului Silvio Berlusconi este "sexistă" şi "jignitoare" la adresa femeilor.



Italiencele au formulat deja o scrisoare intitulată "Apel către Primele Doamne", scrie Times Online, citat de antena3.ro. "Suntem profund indignate, în calitatea noastră de femei din lumea universităţilor şi a culturii, de modul în care prim-ministrul Silvio Berlusconi tratează femeile, atât în public, cât şi în privat", susţin femeile.

Atât Michelle Obama, cât şi Sarah Brown se vor afla alături de soţii lor la summit-ul G8 care va avea loc în Italia. Soţia premierului italian nu va participa la eveniment. Ea a depus deja cererea de divorţ pe motiv că nu poate să stea alături de un om "care frecventează minore".

Berlusconi a fost acuzat de mai multe femei, majoritatea dame de companie, că a oferit bani în schimbul unor servicii sexuale. În plus, au apărut mai multe poze de aşa-zisele orgii ale premierului. În fotografii, apăreau mai mulţi bărbaţi în pielea goală şi femei îmbrăcate sumar.

Cazul a ajuns în atenţia procurorilor din Bari care cercetează acuzaţiile potrivit cărora Berlusconi ar fi plătit prostituate care să ia parte la petrecerile sale.

Între timp, Berlusconi se apără spunând că nu a plătit nici o femeie pentru sex. În cadrul unui interviu acordat publicaţiei "Chi", premierul a declarat că nu are de ce să-şi ceară scuze, întrucât nu a plătit niciodată o femeie pentru a face sex cu el. Primul-ministru susţine în continuare că este victima unui complot, arată Times Online. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe