x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apel al Papei Francisc pentru pace în Fâșia Gaza Vă rog, în numele lui Dumnezeu, să încetați focul”

Apel al Papei Francisc pentru pace în Fâșia Gaza Vă rog, în numele lui Dumnezeu, să încetați focul”

de Redacția Jurnalul    |    05 Noi 2023   •   18:20
Apel al Papei Francisc pentru pace în Fâșia Gaza  Vă rog, în numele lui Dumnezeu, să încetați focul”
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a lansat un apel urgent, duminică,  pentru oprirea conflictului din Fâșia Gaza, solicitând ajutor umanitar pentru persoanele rănite și atenuarea situației „foarte grave” din zonă, scrie Reuters.

„Mă tot gândesc la situația gravă din Palestina și Israel, unde mulți oameni și-au pierdut viața. Vă rog să încetați, în numele lui Dumnezeu, să încetați focul”, a spus el, adresându-se mulțimii din Piața Sfântul Petru, după rugăciunea săptămânală Angelus.

„Sper că se va face totul pentru a se evita extinderea conflictului, răniții vor fi salvați și ajutoarele vor ajunge la populația din Gaza, unde situația umanitară este foarte gravă”, a insistat Suveranul Pontif.

Acesta și-a reînnoit apelurile pentru încetarea focului și pentru eliberarea ostaticilor luați de Hamas în timpul atacului din 7 octombrie, concentrându-se asupra copiilor, despre care a spus că „trebuie să se întoarcă la familiile lor”.

„Să ne gândim la copii, la toți copiii implicați în acest război, la fel ca în Ucraina și în alte conflicte, viitorul lor este ucis”, a adăugat el.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a cerut deja crearea de coridoare umanitare și a spus că este nevoie de o soluție cu două state pentru a pune capăt războiului dintre Israel și Hamas.

Un oficial din domeniul sănătății din Gaza a declarat, duminică, că peste 9.770 de palestinieni au fost omorâți într-o lună de război, care a început atunci când luptătorii Hamas au lansat un atac surpriză asupra sudului Israelului, ucigând1.400 de persoane și luând ostatice alte peste 240.

Papa a spus că rugăciunile sale s-au adresat și victimelor cutremurului din Nepal, a inundațiilor din Italia și refugiaților afgani.

×
Subiecte în articol: papa francisc razboi gaza Israel palestina pace