x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apelul de urgenţă care a denunţat presupusul viol comis de Strauss-Kahn, postat pe Internet (AUDIO)

Apelul de urgenţă care a denunţat presupusul viol comis de Strauss-Kahn, postat pe Internet (AUDIO)

09 Dec 2011   •   10:46
Apelul de urgenţă care a denunţat presupusul viol comis de Strauss-Kahn, postat pe Internet (AUDIO)

Dupa ce, joi, postul de televiziune francez BFMTV a difuzat imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale hotelului Sofitel din New York, jurnalistul american Edward Epstein a postat pe YouTube inregistrarea apelului telefonic trimis catre politie de un angajat care se ocupa de securitatea hotelului.

Acest apel a fost inregistrat la 14 mai, la putin timp dupa presupusa agresiune a fostului sef al FMI asupra cameristei Nafissatou Diallo, relateaza AFP, citata de Antena3. Inregistrarea dureaza 4 minute si 27 de secunde, timp in care Adrian Branch, agent de securitate al hotelului, explica serviciului de urgenta american, 911, ca o camerista a fost "agresata sexual".

"Vreau sa reclam o agresiune sexuala", a spus agentul de paza in timpul convorbirii. "Este vorba de o camerista a noastra, ea a fost agresata de catre unul dintre clienti (...) in urma cu 30 sau 40 de minute", a continuat acesta.

La intrebarea: "Stiti cine este acest client?", agentul a raspuns ca "da, dar nu am dreptul sa divulg numele sau".

Astfel, pe toata durata apelului de urgenta, numele Dominique Strauss-Kahn nu este amintit. Agentul de securitate se refera la agresor folosind doar cuvantul "client". "Clientul si-a achitat nota de plata (si a parasit hotelul) imediat dupa agresiune", a fost una dintre afirmatiile agentului de paza din inregistrare.

De asemenea, in cursul conversatiei telefonice, Branch a mai spus ca "victima nu este ranita grav", camerista neavand nevoie de servicii medicale de urgenta.

Pe 14 mai, Dominique Strauss-Kahn a fost retinut pe aeroportul din New York, fiind acuzat de violarea unei cameriste. Ulterior, fostul presedinte FMI a fost eliberat din lipsa de probe. (V.M.)

×