x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aperațiunile de căutare a victimelor și a epavei avionului AirAsia, "încetate complet"

Aperațiunile de căutare a victimelor și a epavei avionului AirAsia, "încetate complet"

17 Mar 2015   •   20:59
Aperațiunile de căutare a victimelor și a epavei avionului AirAsia, "încetate complet"

Indonezia a oprit marți operațiunile de căutare a victimelor și a epavei avionului aparținând companiei AirAsia prăbușit pe 28 decembrie în Marea Java având 162 de persoane la bord, din care corpurile a 56 încă nu au fost găsite, au anunțat autoritățile de la Jakarta, citate de AFP.

''Căutările au încetat complet'' în această marți, a declarat șeful echipei de căutare, S.B. Supriyadi. Cele patru nave care participau la căutări vor reveni miercuri dimineață la Jakarta. ''Suntem de acord cu familiile că operațiunile de căutare nu pot dura pe termen nelimitat'', a afirmat patronul companiei AirAsia, Tony Fernandes.

Zborul AirAsia QZ8501 efectua o cursă între Surabaya, din Indonezia, și Singapore, când s-a prăbușit în mare la 28 decembrie anul trecut. Anchetatorii au anunțat că în momentul prăbușirii la manșă se afla copilotul francez al aeronavei.

Potrivit anchetatorilor, avionul a luat în înălțime anormal de rapid, de la sub 11.000 de metri la peste 12.000 de metri în doar 30 de secunde, provocând o pană aerodinamică înainte de prăbușire. Rata normală de ascensiune este de 300-600 de metri pe minut.

×