x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel le vorbeşte de pe afişele electorale alegătorilor, prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone-uri

Angela Merkel le vorbeşte de pe afişele electorale alegătorilor, prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone-uri

05 Sep 2013   •   19:49
Angela Merkel le vorbeşte de pe afişele electorale alegătorilor, prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone-uri
Sursa foto: EPA/THOMAS FREY

Echipa de campanie a Angelei Merkel a lansat joi o aplicaţie pentru smartphone-uri, prin care cancelarul german pare a le vorbi direct alegătorilor din panourile electorale cu chipul său, informează agerpres.ro.

Această tehnologie inovatoare pare a fi folosită pentru prima dată în politica germană, care se pregăteşte pentru alegerile de la 22 septembrie, al căror rezultat final este încă dificil de anticipat.

Aplicaţia recunoaşte automat chipul Angelei Merkel printr-o cameră, atunci când telefonul este pus în dreptul unui afiş de campanie cu imaginea sa, şi porneşte o înregistrare video în care vorbeşte cancelarul.

Pe ecranul de smartphone, Angela Merkel, zâmbitoare şi cu un costum roşu, pare că vorbeşte din afiş şi spune: "Germania o duce bine astăzi, însă nu trebuie să considerăm acest lucru ca fiind sigur. Vreau ca, împreună, să avem succes şi în viitor".

Managerul de campanie al Angelei Merkel, Hermann Groehe, şi-a exprimat speranţa că noua aplicaţie va mobiliza mai mulţi alegători să voteze pentru cancelar, în contextul unei curse electorale care, în opinia sa, va fi strânsă.

Conservatorii conduc detaşat în sondajele de opinie, însă este posibil ca Angela Merkel să nu obţină un sprijin suficient pentru a forma din nou o coaliţie de centru-dreapta cu liberal-democraţii, putând fi pusă astfel în situaţia de a căuta o "mare coaliţie" cu social-democraţii din opoziţie.

×
Subiecte în articol: angela merkel aplicatie smartphone app