x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apple desființează sute de locuri de muncă după ce a renunțat la proiectul privind mașina autonomă

Apple desființează sute de locuri de muncă după ce a renunțat la proiectul privind mașina autonomă

de Redacția Jurnalul    |    05 Apr 2024   •   17:45
Apple desființează sute de locuri de muncă după ce a renunțat la proiectul privind mașina autonomă
Sursa foto: Hepta

Apple desființează peste 600 de locuri de muncă după ce a renunțat proiectul privind realizarea de mașini autonome. Disponibilizările vor fi realizate în luna mai. Unii salariați vor fi mutați la alte departamente.

Disponibilizările vizează în special o unitate Apple din California, potrivit Bloomberg.

Departamentul de ocupare a forței de muncă a fost anunțat pe 28 martie că 614 de angajați vor fi disponibilizați în luna mai.

Informațiile conform cărora Apple și-a încheiat investiția în proiectul de mașini autonome au apărut pentru prima dată în februarie.Cu toate acestea, compania nu a recunoscut niciodată în mod public existența proiectului. Se pare că Apple a cheltuit miliarde de dolari pentru cercetarea și dezvoltarea unui vehicul complet autonom, fără volan și pedale.

Până în prezent, gigantul tehnologic a evitat disponibilizările în masă spre deosebire de alte companii care au renunțat la sute de mii de locuri de muncă în timpul pandemiei și al crizelor economice. Printre companiile de tehnologie care au anunțat reduceri în 2024 se numără Amazon, Google, Microsoft, Snap și PayPal.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Apple munca proiect