Un conflict intre compania Apple si FBI este dezbatut în Statele Unite ca un studiu de caz pentru limitele luptei antiteroriste în coliziune cu interesele companiilor.
După atacul de la San Bernardino a fost recuperat un i-PHONE pe care se presupune ca atacatorii l-au utilizat pentru comunicari cu alti membri ai retelei teroriste.
Investigatorii FBI au incercat sa patrunda in memoria telefonului produs de Apple care s-a autodistrus dupa mai multe incercari nereusite de logare.i-PHONE are un sistem de securitate care sterge datele din aparat la incercarile de intruziune.
FBI a CERUT COMPANIEI PRODUCATOARE UN PROGRAM DE DECRIPTATRE .Fiind refuzată ,AGENȚIA a obtinut o hatarare judecatoreasca pe care APPLE refuza SA O APLICE.
Am facut tot ce este in puterea noastra și în cadrul legii, a declarat Tom cook, CEO Aplle. Dar acum guvernul Statelor Unite ne-a cerut ceva ce pur si simplu nu avem si ceea ce consideram prea periculos pentru a crea, si-a motivat refuzul.
CNN comenteaza ca acest caz releva decalajul dintre nevoile de securitate si interesele economice ale industriei.Lupta FBI cu APLLE arata în mod clar ca neincrederea reciproca devine un cerc vicios,iar actiunea FBI ESTE PERCEPUTA ÎN SILICON VALLEY ca o represiune.
UN ECHILIBRU INTRE SECURITATE SI PROSPERITATE SE IMPUNE, ESTE CONCLUZIA DEZBATERII DE LA CNN.
UN ECHILIBRU INTRE SECURITATE SI PROSPERITATE SE IMPUNE, ESTE CONCLUZIA DEZBATERII DE LA CNN.
Citește pe Antena3.ro