x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aproape 1.500 de persoane au fost prezente la ceremonia funerară a cântăreţei Whitney Houston (VIDEO)

Aproape 1.500 de persoane au fost prezente la ceremonia funerară a cântăreţei Whitney Houston (VIDEO)

18 Feb 2012   •   15:33
Aproape 1.500 de persoane au fost prezente la ceremonia funerară a cântăreţei Whitney Houston (VIDEO)

Circa 1.500 de persoane au asistat la ceremonia funerara a lui Whitney Houston la biserica baptista New Hope din Newark, cantareata urmand sa fie inmormantata duminica, in cadrul unei ceremonii private, in cimitirul Fairview din Westfield, potrivit cnn.com.

Sicriul cu trupul neinsufletit al artistei, acoperit cu trandafiri albi, a fost adus la biserica cu un dric auriu, si depus in altar. Cordoane de politie au fost dispuse pe strazile din jurul bisericii, unde s-au adunat numerosi fani ai canaretei.

Ceremonia a fost deschisa printr-un discurs sustinut de pastorul Marvin Winans si a continuat cu discursul sustinut de episcopul T.D. Jakes, dupa interpretarea unor cantece religioase de corul bisericii baptiste New Hope si de New Jersey Mass Choir.

Dintre cei veniti pentru a-si lua ramas bun de la artista, au urcat la tribuna pentru a le vorbi invitatilor Dionne Warwick, verisoara cantaretei, cineastul de culoare Tyler Perry si cantaretul gospel Bebe Winans, care a si cantat. Acestia au vobit despre Whitney Houston, povestind si intamplari amuzante traite cu ea. Ceremonia, care a inceput la ora 17.00 GMT (19.00 ora Romaniei), a durat aproximativ trei ore.

Printre cei veniti la biserica sambata dupa-amiaza pentru a asista la ceremonie s-au numarat Oprah Winfrey, Mary J. Blige, Mariah Carey, Forest Whitaker, Spike Lee, Kevin Costner si fostul sot al lui Whitney Houston, Bobby Brown.

Cantareata va fi inmormantata duminica langa locul de veci al tatalui ei, in cimitirul Fairview din Westfield, aflat la o distanta de circa 15 kilometri de biserica. Biserica baptista New Hope este locul unde Whitney Houston, calcand pe urmele mamei sale, cantareata de gospel si R&B, a inceput sa cante in cor la varsta de cinci ani, devenind solista la 11 ani.

Whitney Houston a murit pe 11 februarie la varsta de 48 de ani. Cantareata a fost descoperita moarta in cada din camera ei de hotel din Los Angeles. Autoritatile americane nu au anuntat deocamdata cauza decesului. Pe parcursul unei cariere de peste 30 de ani, in care a devenit una dintre cele mai admirate si mai influente cantarete din lume, Whitney Houston a castigat, printre altele, sase premii Grammy, 30 Billboard Awards si 22 American Music Awards.

×