x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aproape 100 de români vor sa plece din Libia

Aproape 100 de români vor sa plece din Libia

21 Feb 2011   •   18:59

“Aproximativ 100 de români au solicitat Ambasadei României la Tripoli sprijin pentru a părăsi Libia, iar 450 de români au cerut asistenţă consulară. Cei care au dorit să părasească ţara au fost "direcţionaţi de serviciul consular către companiile aeriene care încă desfăşoară zboruri în această ţară", a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, director general Doris Mircea.

Oficialul MAE a anunţat că nu au fost înregistrate cazuri de români răniţi în violenţele din Libia. În acest moment, în această ţară există 47 de familii mixte în care unul dintre membri este român.

MAE nu ştie care este numărul total al românilor aflaţi pe teritoriul libian. Cei mai mulţi dintre ei sunt angajaţi ai unor firme româneşti sau străine, în special în domeniul extracţiei de ţiţei şi în cel al construcţiilor. "MAE le recomandă tuturor cetăţenilor români care se află în această ţară să folosească posibilităţile încă existente de a părăsi teritoriul libian", se arată într-un comunicat remis de Minister. Autoritatile au actualizat alerta de călătorie de pe pagina oficială de internet la nivelul "Evitaţi călătoriile", precizând că "legăturile de comunicaţie şi facilităţile de transport în şi dinspre Libia pot suferi unele întreruperi sau limitări".

×