x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arabia Saudită îl expulzează pe ambasadorul Canadei

Arabia Saudită îl expulzează pe ambasadorul Canadei

06 Aug 2018   •   07:18
Arabia Saudită îl expulzează pe ambasadorul Canadei

Arabia Saudită a anunţat luni că a decis expulzarea ambasadorului Canadei la Riad şi rechemarea propriului ambasador de la Ottawa din cauza unei "ingerinţe" în afacerile sale interne. 

 

Măsurile decise de Riad includ de asemenea îngheţarea relaţiilor comerciale cu Canada şi intervin ca urmare a unui apel al ambasadei Canadei pentru eliberarea imediată a activiştilor pentru drepturile omului închişi în Arabia Saudită. Regatul Arabiei Saudite "nu va accepta din partea niciunei ţări o ingerinţă în afacerile sale interne sau dictate", a precizat ministerul de Externe de la Riad. 

"Regatul anunţă că-şi recheamă pentru consultări ambasadorul său în Canada", a indicat sursa citată. Ministerul saudit de Externe a anunţat că ambasadorul canadian are 24 de ore la dispoziţie pentru a părăsi Riadul şi că regatul a decis "să îngheţe toate noile tranzacţii comerciale şi de investiţii" cu Canada. 

Ambasada acestei ţări se arătase "profund preocupată" de un nou val de arestări în rândul activiştilor pentru drepturile omului din regat. "Facem apel la autorităţile saudite să-i elibereze imediat, la fel ca şi pe toţi ceilalţi activişti paşnici pentru drepturile omului", declarase vineri ambasada Canadei, într-un comunicat difuzat pe Twitter. 

Ministerul saudit al Afacerilor Externe şi-a exprimat dezaprobarea faţă de formularea comunicatului ambasadei. "Este foarte regretabil că în comunicatul canadian sunt incluse cuvintele "eliberare imediată". Este inacceptabil în relaţiile dintre două ţări", susţine Riadul. AGERPRES

×