x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arabia Saudită a câștigat organizarea târgului mondial Expo 2030, devansând Coreea de Sud și Italia

Arabia Saudită a câștigat organizarea târgului mondial Expo 2030, devansând Coreea de Sud și Italia

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2023   •   11:15
Arabia Saudită a câștigat organizarea târgului mondial Expo 2030, devansând Coreea de Sud și Italia
Sursa foto: Hepta

Capitala Arabiei Saudite, Riad, a câștigat dreptul de a găzdui târgul mondial Expo 2030, devansând Italia și Coreea de Sud, scrie Reuters.

Orașul portuar Busan din Coreea de Sud și Roma din Italia au fost de asemenea în cursă pentru a găzdui evenimentul care are loc o dată la cinci ani și care atrage milioane de vizitatori și investiții de miliarde de dolari.

Riadul a obținut 119 voturi, Busan 29 și Roma 17, potrivit rezultatelor Biroului Internațional al Expozițiilor (BIE), cu sediul la Paris. Arabia Saudită avea nevoie de două treimi din voturi pentru a câștiga din primul tur.

Riadul a apelat la vedeta de fotbal Cristiano Ronaldo, care joacă la clubul saudit Al-Nassr, pentru a-i convinge pe membri într-un videoclip proiectat înainte de vot. Riadul își propune să găzduiască evenimentul între octombrie 2030 și martie 2031.

Această victorie este cireașa de pe tort pentru ambițiosul program Vision 2030 al prințului moștenitor Mohammed bin Salman.

Criticii spun că prințul Mohammed vrea să folosească evenimentul pentru a îmbunătăți imaginea țării sale după asasinarea în 2018 a proeminentului jurnalist saudit Jamal Khashoggi, despre care liderii occidentali cred că a fost comandată de prințul moștenitor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: arabia saudita targ mondial expo