x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arabia Saudită şi Egiptul anunţă că vor construi un pod peste Marea Roşie

Arabia Saudită şi Egiptul anunţă că vor construi un pod peste Marea Roşie

08 Apr 2016   •   19:35
Arabia Saudită şi Egiptul anunţă că vor construi un pod peste Marea Roşie

Regele Arabiei Saudite a anunţat că un pod va fi construit peste Marea Roşie, care va asigura o legătură între regat şi Egipt, relatează BBC News.

Regele Salman a anunţat, citat într-un comunicat, că podul va consolida legăturile comerciale între cei doi aliaţi.

Salman a făcut acest anunţ în cea de a doua zi a vizitei pe care o efectuează în capitala egipteană, Cairo.

Preşedintele egiptean Abdul Fattah el-Sisi, un aliat apropiat al Guvernului saudit, a declarat că viitorul pod va purta numele regelui.

"Am convenit împreună cu fratele meu, Excelenţa Sa preşedintele Abdul Fattah el-Sisi, să construim un pod care să lege cele două ţări", a anunţat regele.

"Acest pas istoric în vederea unirii celor două continente, Africa şi Asia, (...) va spori schimburile comerciale dintre cele două continente la niveluri fără precedent", a adăugat el.

Construirea unui pod peste Marea Roşie, care să asigure o legătură între cele două ţări, a fost propusă în mai multe rânduri, anterior, însă acest proiect nu a devenit realitate.

Valoarea proiectului anterior este estimată la suma de trei-patru miliarde de dolari, însă nicio informaţie nu a fost dezvăluită cu privire la noul proiect.

Regele Salman se află într-o vizită de cinci zile în Egipt, în cadrul căreia urmează să anunţe o serie de acorduri comerciale şi de cooperare.

Suveranul saudit a primit joi titlul de doctor honoris causa din partea Universităţii din Cairo, iar vineri a fost decorat cu Ordinul Nilului.

"Astăzi (vineri) lansăm un nou capitol pe drumul acţiunii arabe comune", a declarat preşedintele egiptean vineri.

Arabia Saudită şi alte ţări din regiunea Golfului Persic au oferit Egiptului ajutoare financiare în valoare de miliarde de dolari, după ce el-Sisi a preluat puterea, în 2013, în urma unor sângeroase proteste de stradă.

Sorsa: news.ro

×