x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ArcelorMittal, confirmat ca partener oficial al Paris 2024

ArcelorMittal, confirmat ca partener oficial al Paris 2024

de Redacția Jurnalul    |    15 Mar 2023   •   14:15
ArcelorMittal, confirmat ca partener oficial al Paris 2024
Sursa foto: Hepta

Compania siderurgică ArcelorMittal va fabrica torțele olimpice și paralimpice pentru Paris 2024 în cadrul unui parteneriat anunțat recent. Torțele olimpice urmează să aducă tradiționala flacără de la Olympia la Paris, după ce vor străbate Franța timp de două luni.

Torțele paralimpice vor fi folosite pentru ștafeta care va pleca de la Stoke Mandeville, în Anglia, locul de naștere al Jocurilor Paralimpice, până la Paris.

De asemenea, compania va fabrica cazanele, care vor fi aprinse în timpul ceremoniilor de deschidere.

Atât torțele, cât și cazanele vor avea o amprentă redusă de dioxid de carbon, pentru a contribui la realizarea obiectivelor de sustenabilitate ale Jocurilor, întrucât ArcelorMittal se va baza pe expertiza sa în decarbonizarea producției de oțel.

Lakshmi Mittal, președintele executiv al ArcelorMittal, și-a exprimat entuziasmul față de acest nou parteneriat.

"Suntem foarte mândri să fim un partener oficial al Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024", a declarat Mittal.

"Acest eveniment global, cel mai faimos și mai atractiv eveniment sportiv din lume, rezonează cu valorile care animă grupul nostru și pe toți cei 154.000 de angajați ai noștri din întreaga lume - dorința de a ridica constant ștacheta, incluziunea și diversitatea, precum și atingerea obiectivului zero poluare, ilustrat de ambiția Paris 2024 de a-și limita amprenta de CO2.

Tony Estanguet, președintele Paris 2024, a adăugat: "Torțele și cazanele se numără printre marile simboluri ale Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

"Torțele vor parcurge mii de kilometri în timpul Ștafetei Torței, aproape de locuitorii Franței, în timp ce sute de mii de spectatori și miliarde de telespectatori vor vedea cazanele aprinzându-se și stingându-se în timpul ceremoniilor de deschidere și de închidere a Jocurilor.

Marți s-au sărbători cel 500 de zile rămase până la începerea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, cu o ștafetă de 24 de ore pentru a marca acest moment important pe toate cele cinci continente, iar președintele francez Emmanuel Macron urmează să se întâlnească cu directorul artistic al ceremoniilor Paris 2024, Thomas Jolly, pentru a discuta despre aranjamentele pentru ceremoniile de deschidere și de închidere.

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 ar urma să aibă loc între 26 iulie și 11 august 2024, iar Jocurile Paralimpice vor urma între 28 august și 8 septembrie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: arcelormittal jo paris 2024